Castellano 

serveis al patrimoni: rehabilitació i conservació, dinamització cultural, social i turística, finançament i gestió de projectes, promoció sostenible del territori, activitats, jornades i difusió.

ServeisPresentacióXarxaVídeoscontacte   fer-se membre
Presentació
Els nostres objectius
Serveis i activitats
Dades d´interès
Fer-se Membre de la Fundació
Contacti amb nosaltres
 

Presentació

 

Objectius

 

La Fundació Privada “Castells Culturals de Catalunya” té com a objectiu principal promoure i estimular la conservació dels Castells de Catalunya, portant a terme diferents activitats culturals (música, teatre, pintura, visites comentades, …) a fi de facilitar el coneixement públic dels Castells de les nostres terres i d'aquesta manera protegir aquest important patrimoni.

 

La raó d'ésser de la Fundació Privada Castells Culturals de Catalunya és la dedicació exclusiva a recuperar els castells catalans rehabilitant-los i proporcionant-los una activitat que els ajudi en la seva sostenibilitat en un futur.

 

Activitats culturals

 

Per a arribar als seus fins, la Fundació organitza activitats culturals en els castells i col·labora amb aquells que ajuden a difondre aquesta filosofia. També des de la Fundació Privada Castells Culturals de Catalunya s'ha creat l'Institut d'Estudis Nobiliaris Catalans, que és una secció que té com a finalitat promoure l'elaboració i realització de projectes d'investigació i estudi sobre la noblesa catalana. En la qual es poden integrar, les institucions i persones que tinguin objectius semblants i ho sol·licitin.

 

Altres activitats

 

La promoció de les visites guiades, els concerts de música clàssica, el teatre, les activitats per a les escoles, els seminaris i jornades sobre patrimoni,..., totes aquestes accions donen a conèixer els castells i ajuden a difondre any rera any, la ferma voluntat de recuperar aquest important llegat dels nostres avantpassats. La Fundació utilitza els fons que obté establint diferents nivells de col·laboració amb els castells tant públics com privats i rehabilitant directament els quals els han estat cedits, com són: el Castell de CASTELLAR (Bages), LA CURULLADA (Segarra), i el Castell de CASTELLNOU DEL MONTSEC (Pallars Jussà), que va ser residència de Gaspar de Portorlà. També intervenen amb els diferents patronats en la recuperació dels Castells del ALBI (Garrigues) i CIUTADILLA i MALDÀ (Urgell).

 Castell de Montsonís. Seu de la Fundació

Informació d'interès:

Castell de Montsonís

25737 Montsonís

(La Noguera · Lleida)

Tel. 973 40 20 45

Fax. 973 40 07 35

montsonis@castellscatalunya.com

ServeisPresentacióXarxaVídeoscontacte   fer-se membre